Royal Tokaji
Royal Tokaji
BORÁSZAT ÉLVONALBAN MÚLT DŰLŐINK BORKÉSZÍTÉS BORAINK ÍZEK
#htmlcaption
ROYAL TOKAJI
Legfrissebb Hírek
 
Az első évtized ritka muzeális kincsei – Royal Tokaji First Decade kollekció
 
09 január 2018
 
 
A Royal Tokaji az első 10 év muzeális készletéből 1,746 (375ml) palackot bocsátott piacra, melyek a legnagyobb piacokon borkereskedőinken keresztül érhetők el szerte a világban: Egyesült Királyság, USA, Taiwan, Kína és Németország. Ez az egyedülálló piaci megjelenés egyszeri alkalom, és szervesen kapcsolódik a Tokaji borvidék történelméhez. A First Decade kollekció 1990 és 1999 közötti 5 és 6 puttonyos aszúkat, valamint dűlőszelektált aszúkat tartalmaz a Betsek, Birsalmás, Szt. Tamás és a Nyulászó dűlőkről.

Royal Tokaji wines Vine Reports August 2017

A borászat csapata és Kovács Zoltán, ügyvezető igazgató év elején vizsgálták meg a muzeális készletet. Minden egyes palackot felnyitottak és megkóstoltak, majd a hibátlan palackokat újra lepalackozták. A palackok mindössze 15%-a lett nem megfelelőnek minősítve.
Royal Tokaji wines Vine Reports August 2017

A First Decade kollekció nagy szerepet játszik a legendás Tokaji borvidék történelmében, mely folyékony formában testesíti meg a borászat első évtized munkáját.

1999-ben 1993-as évjáratú Nyulászót szolgáltak fel a Windsor Castle állami ünnepségén Göncz Árpád, akkori köztársasági elnök tiszteletére, málnás felfújttal párosítva. Hugh Johnson is részt vett az ünnepségen, és így jellemezte az 1993-mas Nyulászót: „A magyar kultúra és hagyomány légyege: rendkívül gazdag, élénk gyümölcsös ízekkel; hosszú, mint a Duna, és bennünk él, mint Liszt zenéje.”

Royal Tokaji wines Vine Reports August 2017

A First Decade borok együttesen mutatják be a Royal Tokaji első lépéseit a legendás Tokaji borok újjászületésének útján.